Photo
lv

DE ECOLOGISCHE IMPACT VAN ONZE HUIZEN

Chapô

We kennen onze huizen binnen handbereik. Het comfort dat ze ons bieden, de kosten en kosten, hun sterke punten en hun fouten ..., maar hebben we een idee van hun ecologische effecten?
U heeft zich waarschijnlijk al de vraag gesteld ...

Introduction

Voor het Brussels Gewest is de verwarming van residentiële en tertiaire gebouwen (winkels, kantoren, gezondheid, openbaar enz.) Alleen al goed voor 62% van de directe uitstoot van broeikasgassen (BKG). Dit is meer dan het dubbele van de uitstoot van broeikasgassen door transport (27%).

Het Gewest handelt door nieuwe en strengere normen op te leggen aan de transportsector en door bepaalde beperkingen op te leggen, zoals het recente rijverbod met dieselvoertuigen van vóór 1997.

 

Description

De vastgoedsector herziet zijn bouw- en renovatiemethoden om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De Energy Performance of Buildings (PEB) -certificering is ook geïntroduceerd en nodigt ons uit om gevoeliger te zijn voor de ecologische voetafdruk van onze huizen en ons te adviseren over de stappen die we moeten nemen om ons energieverbruik te verminderen.

Of het nu gaat om gezond wonen, uw rekening verlagen of broeikasgassen verminderen, we gaan op weg naar meer ecologische technieken. Hier zijn een paar voorbeelden;

Herstel van regenwater

Een regenwateropvangsysteem helpt hulpbronnen te besparen en levert aanzienlijke besparingen op.

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Fotovoltaïsche zonne-energie is een zogenaamde hernieuwbare energie omdat de bron ervan als onuitputtelijk wordt beschouwd. U kunt gedeeltelijk of, in sommige gevallen, geheel in uw eigen elektriciteitsbehoefte voorzien.

Thermische zonnepanelen

Met resultaten die net zo effectief zijn als fotovoltaïsche zonnepanelen, verwarmen thermische zonnepanelen uw water voor. Het is mogelijk om een ​​systeem aan te schaffen vanaf ± 4000 euro. Met een theoretisch rendement op de investering van minder dan 10 jaar is het een uitstekende ecologische keuze.

Dubbele flux ventilatie

Als er geen goede ventilatie is, blijven de kamers in uw huis vochtig, blijven slechte geuren en stof bestaan, vermenigvuldigen mijten en verschijnen er schimmels.

Wonen in een woning met goede ventilatie is wonen in een gezond binnenklimaat.

Met een dubbelstroom ventilatiesysteem (VMC) kunt u ook geld besparen dankzij het warmteterugwinningssysteem.

Door uw huis uit te rusten met deze technieken of door het te renoveren (muurisolatie, chassis, dakbedekking etc.), verlaagt u het energieverbruik aanzienlijk. Door te kiezen voor een nieuwe woning, zou u zelfs tot 6 keer minder kunnen verbruiken dan voor een woning uit de jaren 70.

Is 21% btw te hoog om een ​​nieuwe woning te kopen? Denk nog eens na! Op de meeste nieuwe goederen is 21% btw alleen verschuldigd over 2/3 van de totale waarde en de registratiekosten van 12,5% zijn van toepassing op de resterende 1/3, wat overeenkomt met een verschil op aanschafkosten van slechts 5%.

Lecobel Vaneau
Place Brugmann 11, Ixelles 1050
Tel : +32 2 340 72 70
@ : lecobel@lecobel.be

Aangedreven door Google vertaling

Lees meer